Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συνταγή για κέικ Kokostar Πώς να φτιάξετε κέικ καρύδας; (με βίντεο)

Συνταγή για κέικ Kokostar Πώς να φτιάξετε κέικ καρύδας;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Πρώτα από όλα, για να φτιάξουμε μπαλάκια καρύδας, προσθέτουμε σε κατάλληλο δοχείο την καρύδα, το ασπράδι και τη ζάχαρη άχνη, τα ανακατεύουμε και κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Για το κέικ, βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα κατάλληλο μπολ και χτυπάτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το λάδι, το γιαούρτι, τη βανίλια και ανακατεύετε.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι. Στύβουμε μισό λεμόνι πάνω στη μαγειρική σόδα και το προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ μας.
  4. Ρίξτε τη μισή ζύμη του κέικ στην προηγουμένως λαδωμένη φόρμα για κέικ, τοποθετήστε τις μπάλες καρύδας πάνω της.
  5. Το περιχύνουμε με το υπόλοιπο κουρκούτι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά, εφαρμόζουμε το τεστ οδοντογλυφίδας και βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Ζεσταίνουμε από πάνω ένα πακέτο υγρή κρέμα, προσθέτουμε τις σοκολάτες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες.
  7. Ας βγάλουμε το κέικ από τη φόρμα και του ρίξουμε τη σάλτσα σοκολάτας που ετοιμάσατε και στολίζουμε, εγώ χρησιμοποίησα φιστίκια Αιγίνης στο δίχτυ. Το κέικ μας είναι έτοιμο, μπορείτε να το σερβίρετε όποτε θέλετε. Καλή όρεξη.

Συνταγή κέικ Kokostar Κέικ καρύδας με φωτογραφία

Συνταγή για κέικ Kokostar Πώς να φτιάξετε κέικ καρύδας;Συνταγή για κέικ Kokostar Πώς να φτιάξετε κέικ καρύδας;

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button