Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Αρχικά αφαιρούμε το περιττό αλάτι από τα φύλλα μουλιάζοντας τα φύλλα άλμης σε νερό για μια-δυο ώρες και ρίχνοντας το νερό μια στο τόσο και δροσίζοντάς το.
  2. Πλένουμε το πλιγούρι και το ρύζι σε ένα μπολ.
  3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το πλιγούρι και το ρύζι που πλένουμε και στραγγίζουμε και το τσιγαρίζουμε καλά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι.
  5. Προσθέστε ένα ποτήρι ζεστό νερό και ανακατέψτε το, στη συνέχεια κλείστε το καπάκι και κατεβάστε το από τη φωτιά.
  6. Αφού φιλτράρουμε το νερό των φύλλων που έχουμε προηγουμένως πλύνει με το προετοιμασμένο εσωτερικό γουδί, μπορούμε να ξεκινήσουμε το τύλιγμα.
  7. Πριν τοποθετήσετε τα κλήματα στη γλάστρα, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα κλήματα δεν κολλάνε στη γλάστρα, πασπαλίζοντας τους μίσχους στον πάτο της γλάστρας και τοποθετώντας μερικά φύλλα από πάνω.
  8. Αφού τακτοποιήσουμε τα φύλλα που έχουμε τυλίξει σε σειρές, περιχύνουμε με ελαιόλαδο από πάνω και βάζουμε μερικές φέτες λεμονιού και πάλι βάζουμε λίγα φύλλα και το σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
  9. Τέλος, αφού ρίξουμε το νερό που έχουμε αιμορραγήσει, όσο να καλύψει τα φύλλα, μπορείτε να το αφήσετε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά. Θα ψηθεί για περίπου 45-50 λεπτά. Μπορείτε να ελέγξετε αν έχει τελειώσει το νερό γέρνοντας την κατσαρόλα μια στο τόσο.
  10. Όταν ψηθεί, μπορείτε να το βγάλετε από την εστία και να το σερβίρετε αφού ξεκουραστεί. Καλή όρεξη ????.

Σημείωση: Όπως παρατηρήσατε σε αυτή τη συνταγή, χρησιμοποίησα πλιγούρι και ρύζι για τη γέμιση, υπάρχουν και συνταγές που χρησιμοποιούν μόνο ρύζι, η επιλογή είναι δική σας. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, σας προτείνω οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε με αυτόν τον ρυθμό. Επιπλέον, η ποσότητα του ελαιολάδου και των μπαχαρικών είναι προαιρετική.

Συνταγή περιτύλιξης φύλλων ελαιόλαδου με φωτογραφία

Περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδουΠεριτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου
Περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδουΠεριτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου
Περιτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδουΠεριτύλιγμα φύλλων ελαιόλαδου

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button