Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κεφτεδάκια μελιτζάνα σε κατσαρόλα

Πώς να φτιάξετε κεφτεδάκια μελιτζάνα σε κατσαρόλα;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Αυτή τη συνταγή την έδωσε η θεία της γυναίκας μου και την επαίνεσε, είναι πραγματικά ένα νόστιμο κυρίως πιάτο, πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.

Αρχικά αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, τις πλένουμε, τις ξεφλουδίζουμε και χαράζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους. Τρίψτε το παντού με αλάτι και λίγη ζάχαρη, αφήστε το για λίγο και μετά ξεπλύνετε. Θα βγει ο πικρός μαύρος χυμός, μετά θα το στεγνώσει και θα το τηγανίσουμε ομοιόμορφα σε καυτό λάδι και θα το βγάλουμε σε χαρτί κουζίνας. Στο μεταξύ, βάζετε στην κατσαρόλα το πολύ ψιλοκομμένο κρέας και βάζετε μέσα τη δάφνη και το ψήνετε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε μια-δυο φορές, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και τηγανίζουμε λίγο ακόμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, μαγειρεύουμε λίγο ακόμα, γεμίζουμε τις μελιτζάνες με αυτό το μείγμα και τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Τα σκεπάζετε με ντομάτες, προσθέτετε λίγο νερό, μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε με ρύζι. Καλή όρεξη.

Σημείωση: Όσοι δεν βρίσκουν σβώλους μελιτζάνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν 4-5 μελιτζάνες από τον κήπο χωρίζοντάς τις στη μέση.

Κεφτεδάκια μελιτζάνα σε κατσαρόλα Συνταγή με φωτογραφία

Κεφτεδάκια μελιτζάνα σε κατσαρόλα
Κεφτεδάκια μελιτζάνα σε κατσαρόλα

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button